Learning by Doing

... este o platformă educațională inițiată în 2014 de către Dr. Ionuț Brânzan și Prof. Asoc. Dr. Bogdan Bâldea. Learning by Doing se adresează medicilor dentiști care își doresc ridicarea nivelului de competențe profesionale și are misiunea de a oferi o EDUCAȚIE de IMPACT prin utilizarea unei metodologii de predare specifice, testată de-a lungul anilor, prin intermediul programelor educaționale transformaționale. Learning by Doing se dedică și formării unei comunități de profesioniști care doresc un act medical stomatologic fără stres, sigur, de calitate sub conceptul de MINIM-INVAZIVITATE prin INTERDISCIPLINARITATE.
 

Consultă cursurile de stomatologie disponibile

Contactează-ne pentru informații adiționale

Lectori

Bogdan Bâldea - Dr. Baldea Dental Clinic

Dr. Bogdan Bâldea a absolvit Facultatea de Medicină Dentară U.M.F. Victor Babeș din Timișoara în anul 2004. De atunci îşi desfăşoară activitatea profesională atât în domeniul învăţământului clinic, fiind asistent universitar la Disciplina de Protetică Dentară în cadrul U.M.F. Timişoara (până în 2013), cât şi în clinica stomatologică privată, având ca domeniu de activitate Protetică Dentară şi Restaurări Protetice pe Implanturi. Este medic specialist în chirurgie dento-alveolară din 2008, medic specialist în Protetică Dentară din 2012 și doctor în științe medicale (Summa cum Laude) din anul 2013.

În anul 2017 a fost numit profesor asociat al Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, din Republica Moldova.

A fost şi este membru în proiecte de cercetare fundamentală interdisciplinară și are un brevet de invenţie în domeniul compozitelor dentare armate cu fibre de sticlă. Dr. Bogdan Bâldea este coautor la 3 cărţi de specialitate, are 16 articole publicate, dintre care 8 în sistemul ÎSI (în reviste străine) și peste 150 de conferinţe naţionale și internaționale pe domeniul biomaterialelor utilizate în medicina dentară, protetica dentară, restaurări protetice pe implanturi, implantologie dentară.

Dr. Bogdan Bâldea este fondator al Platformei Educaţionale LearningbyDoing, înființate în 2014, și dedicate medicilor dentiști ce vor să se specializeze. La ora actuală, peste 100 de medici accesează anual cursuri de medicină dentară.

Clinica stomatologică în care activează Dr. Bogdan Bâldea: Dr. Baldea Dental Clinic

Ionuț Brânzan - B the Dental Studio

Dr. Ionuț Brânzan a absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul U.M.F. “I. Hatieganu” Cluj-Napoca în 2005. De atunci își desfășoară activitatea profesională în clinica stomatologică din Zalău, unde a pus bazele unei echipe interdisciplinare de medici dentiști. Practica sa privată se concentrază pe domeniul esteticii dentare și a restaurărilor protetice cu sprijin dentar, implantar. 

Dr. Brânzan susține cursuri și conferințe de estetică dentară și restaurări cu sprijin implantar. atât în țară, cât și în străinătate. Dr. Brânzan a publicat articole în reviste clinice din România, Italia, Germania, China, Japonia, Canada și Polonia. Face parte din colectivul de autori ai cărții cu titlul  ”Incursiune în Estetica Dentară”, publicată sub egida Societății Stomatologice de Estetică din România în 2013 și al Comprehensive Esthetic Dentistry publicat de Quintessence Publishing în 2015.

În 2017, Dr. Brânzan a câștigat concursul "The Award Excellence in Prosthodontics“ organizat de AIOP, APS, JPD, ZERODONTO.

Dr. Ionuț Brânzan este fondator al Platformei Educaţionale LearningbyDoing, înființate în 2014 alături de dr. Bogdan Bâldea, și dedicate medicilor dentiști ce vor să se specializeze.

Clinica stomatologică în care activează Dr. Ionuț Brânzan: Website B the Dental Studio

Diana Boangăr - B the Dental Studio

Dr. Elia Diana Boangăr a absolvit U.M.F. “I. Hațieganu” Cluj-Napoca în 2006, iar în 2010 şi-a terminat pregătirea de specialitate în ortodonţie în Cluj-Napoca şi Bordeaux, Franţa.

Dr. Boangăr este medic ortodont în Cluj-Napoca şi Zalău, iar activitatea îi este completată de susținerea de cursuri și conferinţe despre ancorajul scheletic şi abordarea interdisciplinară a adultului, subliniind importanţa planificării ortodonţiei, parodontologiei şi proteticii în schema de tratament.

Este membru activ al World Federation of Orthodontists, American Association of Orthodontists şi European Orthodontic Society şi, din 2014, membru al Platformei Educaţionale LearningbyDoing, unde susține cursuri de ortodonție.

Sergiu Mureșan - Dr. Muresan Dental Clinic

Dr. Sergiu Mureşan a absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul UMF “Iuliu Hatieganu”, Cluj Napoca în anul 2005. Din 2007, Dr. Mureșan îşi desfăşoară activitatea profesională în propriul cabinet stomatologic din Beclean, precum şi în cadrul unor colaborări cu clinici stomatologice din Cluj Napoca şi Turda. 


Dr. Mureșan deţine competenţă în radiodiagnostic dentar, practica sa privată concentrându-se pe estetica dentară şi mai ales pe restaurările directe (frontale şi din zona laterală). 

Susţine o serie de conferinţe și cursuri pe tema restaurărilor directe, atât în sistem privat cât şi sub egida unor societăţi ca Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER) sau Asociaţia Medicilor Stomatologi cu Practica Privată din România (AMSPPR). A publicat articole cu privire la activitatea sa clinică în diverse reviste de specialitate din România.

Dr. Sergiu Mureșan este membru al Platformei Educaţionale LearningbyDoing din anul 2017.

Clinica stomatologică în care activează Dr. Mureșan: Website Dr. Muresan Dental Clinic

Silvana Cânjău Thering

Dr. Silvana Cânjău a absolvit Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara (UMFT) în 2010. Până în anul 2017 a continuat dezvoltarea activității sale profesionale în sfera didactică ca și asistent universitar la Departamentul de Reabilitare Orală și Urgențe în Medicina Dentară – UMFT.

Dr. Cânjău este specialist protetică dentară și doctor în științe medicale în domeniul diagnosticului minim-invaziv. Practica privată se concentrează pe reabilitări complexe estetice și funcționale pe dinți și implanturi, utilizând atât metode protetice tradiționale, cât și tehnici inovative, centrate pe proceduri minim invazive.

Dr. Silvana Cânjău este co-autor a 4 cărți și 21 de articole publicate din care 5 în jurnale cotate ISI, 1 review şi 1 articol indexate PubMed. De-a lungul dezvoltării ei profesionale a fost membră în grupuri de cercetare în domeniul tehnologiei CAD/CAM și al tomografiei în coerență optică (OCT). Este lector acreditat de către Colegiul Medicilor Dentiști din România. Are peste 55 de comunicări naționale și internaționale în domeniul proteticii dentare, proteticii pe implanturi și a diagnosticului oral minim/non-invaziv.

Dr. Silvana Cânjău este din 2017 membru al Platformei Educaţionale LearningbyDoing, unde susține Cursul Modular de Preparații Dentare. De asemenea, este membru certificat Success Simplified și, totodată, membru activ în diferite asociații profesionale ale medicilor dentiști. 

Christian Samoilă

Dr. Christian Samoilă a absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul UMF “Victor Babeş” Timişoara, cu rezidenţiatul în ortodonţie şi ortopedie dento-facială (2005).

În prezent, Dr. Samoilă este medic Specialist Ortodonţie şi Ortopedie dento-facială în cadrul cabinetului stomatologic individual din Timişoara şi are colaborări interdisciplinare cu colegi din ţară. 

În perioada 2007-2014 a fost tutore la cursurile hands-on modulare de ortodonţie susţinute de Dr. Ianos Horvath, iar din 2014 până în prezent este lector la cursurile hands-on modulare de ortodonţie pentru rezidenţi “SmartOrtho". Are 4 publicaţii cotate ISI.

Din 2018 este membru al platformei educaționale LearningbyDoing, susținând împreuna cu Dr. Diana Boangăr cursul modular de ortodonţie.

Sebastian Fechete - Dr. Baldea Dental Clinic

Dr. Sebastian Fechete a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara în anul 2017. Din practica lui de zi cu zi fac parte restaurările directe și cele indirecte. Fiind foarte pasionat de profesia pe care a ales-o, a început să colaboreze cu echipa doctorului Bogdan Bâldea și cu platforma educațională Learning by Doing încă din anii de facultate și în prezent este unul dintre cei mai tineri lectori ai noștri. 

Importanța documentării fotografice mai ales în realizarea restaurărilor protetice elaborate l-au făcut să dezvolte un Curs de Documentare Fotografică în Stomatologie, curs special conceput pentru medicii stomatologi care doresc sa învețe să folosească fotografiile intra și extra-orale pentru a-și ușura munca clinică și a avea rezultate mai bune.

Tutori

Daniela Balanean - B the Dental Studio
Cristina Silaghi - B the Dental Studio
Ioana Muresan - Dr. Muresan Dental Clinic
Alexandra Rosu - Dr. Muresan Dental Clinic
Marian Varvescu - Dr. Baldea Dental Clinic
Alexandru Giurca - Dr. Baldea Dental Clinic
Olga Solomon - Solo Dent Chisinau
Oana Cristiana Sălăgean
Alexandru Gorgos

Personal suplimentar

Ion Luiza Elena